Buitenritten

The Mill Ranch biedt de mogelijkheid tot het maken van begeleide buitenritten.
The Mill Ranch is gelegen in een zeer mooi bos- en heiderijk gebied, waarbinnen u prachtige buitenritten kunt maken. Bij deelname aan een begeleide buitenrit, wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee. De keuze voor het paard dat u gaat berijden, wordt op basis van van uw ervaring en eventuele bijzonderheden (leeftijd, voorkeur voor type paard, lengte, gewicht, etc.) gemaakt. Na de koffie/thee worden de paarden gezamenlijk verdeeld en wordt de buitenrit van uw keuze gereden.
Tijdens de buitenrit krijgt u van de begeleider instructie aangaande het western rijden.
Vanaf de ranch zijn er diverse uitrijmogelijkheden grenzend aan park de Hoge Veluwe.
Er hoeft slechts eenmaal een weg overgestoken te worden om op de ruiterpaden terecht te komen en de omgeving biedt diverse, afwisselende mogelijkheden.
Er zijn de volgende mogelijkheden voor het maken van een buitenrit:

* Wildrit (niveau 1, 2 en 3)

Type 1: Deze rit is voor beginnende ruiters.
Deze Wildrit duurt 2 uur, is geschikt voor beginnende ruiters en wordt in stap en draf afgelegd. Tijdens de rit krijgen de deelnemers instructie aangaande het paardrijden en het draven en lichtrijden. De rit gaat door bos en over hei, waar u de semi-wilde paarden, wilde koeien, wilde zwijnen, reeën en herten kunt treffen.
De kosten van deze buitenrit bedragen 49,50 euro per persoon.
Type 2: Deze rit is voor ruiters met goede rij-ervaring.
Deze Wildrit duurt 2 uur, is geschikt voor ruiters met ervaring, die alle gangen (inclusief het draven/lichtrijden) goed beheersen. Er wordt gereden in stap, draf en galop (geen rengalop). Deze rit gaat door bos en over hei, waar u de semi-wilde paarden, wilde koeien, wilde zwijnen, reeën en herten kunt treffen.
De kosten van deze buitenrit bedragen 49,50 euro per persoon.
Type 3: Deze rit is voor ver-gevorderde ruiters.
Een buitenrit van 2 uur voor de ver-gevorderde ruiter, die alle gangen -inclusief draven/lichtrijden en de galop in een hoog tempo- goed beheerst. Tijdens deze rit wordt een rengalop gemaakt. Deze rit gaat door bos en over hei, waar u de semi-wilde paarden, wilde koeien, wilde zwijnen, reeën en herten kunt treffen.
De kosten van deze buitenrit bedragen 49,50 euro per persoon.

*Wildrit XL (niveau 2 en 3)

Dit is een begeleide Wildrit van 3 uur, voor de ervaren ruiter. Tijdens de rit – welke voert door bos en over de heide- wordt tevens het prachtige gebied “Planken Wambuis” bezocht. Prijs van deze buitenrit is 60,00 euro per persoon.

*Heiderit (niveau 3)

Een begeleide buitenrit van 3 uur over de hei, door het bos en over de zandverstuiving van Otterlo.
Een buitenrit voor de gevorderde ruiter, die alle gangen -inclusief draven/lichtrijden en de galop in een hoger tempo- goed beheerst. Op de zandverstuiving wordt een rengalop gemaakt.
De kosten van deze buitenrit bedragen 60,00 euro per persoon.

*Zandrit (niveau 3, vergevorderde ruiters)

Een begeleide rit van 4 uur door het bos en over de prachtige Wekeromse- zandverstuiving.
Een buitenrit voor de gevorderde ruiter, die alle gangen – inclusief draven/lichtrijden en de galop in een hoger tempo-goed beheerst.
De Zandrit is een avontuurlijke rit, voor de stoere ruiter zonder hoogtevrees, die over een actuele- en goede rijconditie beschikt.
Op de zandverstuiving wordt een rengalop gemaakt.
Er is tevens kans om met de paarden het water in te gaan.
De kosten van deze buitenrit bedragen 70,00 euro per persoon.

* Avondrit / Burle-rit (niveau 1, 2 en 3)

Tijdens het voorjaar en de zomer is er de mogelijkheid om ook in de avonduren een begeleide buitenrit van 2 uur te maken. In de avond, als de schemer valt en de omgeving tot rust komt, trekt het (grof-)wild van het bos naar de open vlaktes, op zoek naar voedsel en water. Vanaf de paardenrug is er, met behulp van een verrekijker, grote kans op het goed kunnen zien van reeën, edelherten en wilde zwijnen.
Ook de semi wilde paarden en koeien laten zich dan vaak aanschouwen.
In september en/of oktober rijden we -tijdens de bronsttijd (de paartijd voor de edelherten)- avondritten om het burlen (lokroep van de edelherten) vanaf de paardenrug te kunnen ervaren.
Deze buitenrit kan ingepland worden voor alle niveaus.
De kosten van deze buitenrit bedragen 49,50 euro per persoon.

*Picknickrit / Snertrit (niveau 1, 2 en 3)

Een begeleide rit, waarbij twee uur te paard wordt doorgebracht en een uur wordt gepauzeerd voor een picknick op een mooie locatie in het bos. In het bos is een tent opgezet, waarin u kunt aanschuiven aan gedekte tafels en kunt genieten van een heerlijke lunch. Tijdens de wintermaanden wordt als lunch erwtensoep, roggebrood met spek en warme gluhwein geserveerd.
Deze buitenrit kan ingepland worden voor alle niveaus.
De kosten van deze buitenrit bedragen 62,50 euro per persoon inclusief de lunch.


Deze rit kan alleen plaatsvinden bij een minimum van 8 personen.

* Mosselrit (niveau 1, 2 en 3)

Een begeleide rit door bos en over hei, waarbij twee en een half uur te paard wordt doorgebracht en een uur wordt gepauzeerd bij Boerderij Mossel. Bij de boerderij is paardenstalling aanwezig.
Deze buitenrit kan ingepland worden voor alle niveaus.
De kosten van deze buitenrit bedragen 57,50 euro per persoon, exclusief consumpties (eten en drinken) in het restaurant.


Deze rit kan alleen plaatsvinden als het restaurant open is (april en oktober op za. en zo. en van mei t/m september dagelijks)

* Sneeuwrit (niveau 1, 2 en 3)

Een begeleide rit van 2 uur door het bos en over de heide. Tijdens de wintermaanden zijn onze paarden van speciaal beslag voorzien, waarmee gestapt en gedraaft kan worden door de sneeuw.
De besneeuwde omgeving is sprookjesachtig en er laat zich regelmatig (grof-)wild aanschouwen.
Deze buitenrit kan ingepland worden voor alle niveaus.
De kosten van deze buitenrit bedragen 49,50 euro per persoon.

Het is ook mogelijk om een western rijles en een buitenrit te combineren (Combinatierit). De Combinatierit begint met een rijles in onze binnenbak. Tijdens de rijles krijgt u instructie aangaande het western rijden. Na het oefenen in de binnenbak wordt aansluitend nog buiten gereden. Tijdens het buiten rijden ontvangt u ook instructie en kunt u het eerder geoefende buiten verder in de praktijk brengen.
De Combinatierit kan ingepland worden alle niveaus.
De kosten ervan bedragen 49,50 euro per persoon

Mocht u vragen hebben over de buitenritten die wij aanbieden of een afspraak willen maken voor een buitenrit? Vult u dan ons reserveringsformulier in. U kunt het formulier vinden onder het kopje “reserveren” aan de linkerzijde van de menubalk.

Aanvullende informatie:
* Bij het niet tijdig (tenminste 24 uur van te voren) afzeggen voor een rit wordt het totaalbedrag van de rit alsnog in rekening gebracht.
* Wij hanteren een gewichtslimiet van 100 kilogram.
* De buitenritten kunnen -tenzij anders vermeld- plaatsvinden bij een minimum van 5 personen.
* Wij kunnen een rit besloten houden voor uw eigen groep bij minimaal 8 deelnemers (vaste minimumprijs, die 14 dagen voorafgaand aan de rit per bank dient te worden voldaan).
* Het strekt tot de voorkeur om tijdens de buitenritten een rijbroek of spijkerbroek en rijlaarzen of stevige schoenen te dragen.
* Het dragen van een veiligheidscap is verplicht.
* Wij kunnen u -indien gewenst- een veiligheidscap ter beschikking stellen (bij de prijs inbegrepen).
* De foto’s die mogelijk tijdens een buitenrit worden gemaakt, kunnen worden gebruikt voor reclamedoeleinden.