Dagtochten Nationaal Park Hoge Veluwe

The Mill Ranch is gelegen in de nabijheid van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en er is de mogelijkheid om een begeleide tocht te maken naar en door het Park.
Deelname aan een dagtocht is alleen mogelijk voor gevorderde ruiters, die alle gangen -inclusief draven/lichtrijden en de galop in een hoger tempo- goed beheersen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een ongeveer 45 kilometer lang ruiterpadenstelsel. Met hulp van de knooppunten van het ruiterpadenstelsel kunnen diverse routes bepaald worden. In het Park wordt de unieke mogelijkheid geboden om ook van de ruiterpaden af te wijken en dus vrij te struinen door de natuur. Tijdens de tocht is er de kans op het zien van grofwild (edelherten, moeflons, wildzwijnen en reeen). Het Park heeft diverse aanbindplaatsen voor de paarden. Dit biedt de mogelijkheid om een pauze in te lassen voor een picknick of een bezoek aan het restaurant of het theehuis.

Een dagtocht duurt ongeveer 6 a 7 uur, waarbij minstens 5 uur te paard wordt doorgebracht.
Bij deelname aan een dagtocht, wordt u ‘s morgens (omstreeks 09:00) ontvangen met een kopje koffie of thee. De keuze voor het paard dat u die dag gaat berijden, wordt in overleg met u gemaakt.
Na de koffie/thee worden de paarden gezamenlijk voorbereid. In zadeltassen wordt eten en drinken meegenomen voor onderweg. Omstreeks 10:00 gaat de dagtocht van start.
Tijdens de tocht krijgt u van de begeleider instructie aangaande het western rijden.
De rit naar het Park neemt een klein uur in beslag.
Halverwege de dag (omstreeks 13:00) wordt een verse lunch geserveerd door onze medewerkers bij een van de aanbindplaatsen in het Park. Er wordt in totaal vier- a vier en een half uur in het Park doorgebracht. Omstreeks 15:00 keren we terug, zodat we rond 16:00 weer op de ranch zijn, alwaar we -onder het genot van een hapje en een drankje- de dag kunnen nabespreken.


De prijs van een dagtocht is 130,00 euro per persoon.
Deze prijs is inclusief de entree van het Park en het lunchpakket.

Mocht u vragen hebben over de dagtocht die The Mill Ranch aanbiedt of een afspraak willen maken voor een dagtocht? Vult u dan ons reserveringsformulier in. U kunt het formulier vinden onder het kopje “reserveren” aan de linkerzijde van de menubalk.

Aanvullende informatie:

* Bij het niet tijdig (tenminste 24 uur van te voren) afzeggen voor een rit wordt het totaalbedrag alsnog in rekening worden gebracht;
 * Wij hanteren een gewichtslimiet van 100 kilogram.
* Een dagtocht kan plaatsvinden bij een minimum van 10 personen.
* Wij kunnen een dagtocht besloten houden voor uw eigen groep bij minimaal 10 deelnemers (vaste minimumprijs, die 14 dagen voorafgaand aan de tocht per bank dient te worden voldaan).
* Het strekt tot de voorkeur om tijdens een dagtocht een spijkerbroek of rijbroek en rijlaarzen of stevige schoenen te dragen.
* Het dragen van een veiligheidscap is verplicht.
* Wij kunnen u -indien gewenst- een veiligheidscap ter beschikking stellen (bij de prijs inbegrepen).
* De foto’s die mogelijk tijdens een dagtocht worden gemaakt, kunnen worden gebruikt voor reclamedoeleinden.